Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tak över huvudet-garanti för hemlösa

Vänsterpartiet anser att en nedläggning eller förändring av härbärgesverksamheten , alltså kommunens akutboende för hemlösa, är ett beslut som ska tas av politikerna i socialnämnden efter en utredning och konsekvensanalys som tydliggör förutsättningar och alternativ. I dag är beslutet taget på tjänstemannanivå.

Socialnämndens majoritet röstade ner ett förslag från Liberalerna om att stoppa nedläggningen av Härbärget och ett uppdrag att utreda och utvärdera verksamheten innan nytt beslut.

Till media och föredragningar av tjänstemän ges olika bilder av förändringarna och motiv till nedläggning av Härbärget. Är det fråga om att få budget i balans och spara på den svagaste gruppen av alla – de akut hemlösa som behöver tak över huvudet? Eller finns det möjligheter att utveckla verksamheten för att ge fortsatt stöd till hemlösa?

Vänsterpartiet anser att socialnämnden ska utreda härbärgesfrågan med inriktning på att ha en tak över huvudet-garanti för personer med Södertälje som hemvist som är i akut behov av hjälp med nattlogi.

Ale Friberg

Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare