Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack stadsbyggnadsnämnden för omtanke om vårt gamla Södertälje

Vi som värnar om minnena av gamla tiders Södertälje har nyligen fått ett par bra besked. Först gladdes vi åt Stadsbyggnadsnämndens avslag på en ansökan om bygglov vid Övre Villagatan, som skulle förstört den fina miljön med vackra gamla villor runt omkring. En del av underlaget till beslutet var en utmärkt skrivelse från stadsantikvarien med bilder av de härliga gamla villorna. Tack Emma Tibblin för det!

Sedan har i Stadsbyggnadsnämnden kommit med en redogörelse för det pågående planarbetet rörande Torekällberget, med målet att ”tillkommande bebyggelse ska ta hänsyn till kulturvärden i området och bygga vidare på områdets särpräglade karaktär”. Det inger gott hopp! Särskilt om stadsantikvarien nu kommer med en lika bra skrivelse som tidigare.

Anmäl text- och faktafel

Men, som en annan insändare har påpekat, vi får inte glömma den biltrafik som ett hotell skulle innebära. Bra att vi fått veta att parkering uppe på berget aldrig kommer att bli aktuellt. Men Torekällberget är ju, helt rätt, ett bilfritt område.

Diskuterar Samhällsbyggnadskontoret hur detta skulle bli med ett hotell inne på området? Gäster som kommer med taxi eller vill köra in för att lämna bagaget skulle allvarligt störa museets lugna och fina 1800-talsmiljö. För att inte tala om hotellets servicetrafik!

Hoppas att alla andra partier i Stadsbyggnadsnämnden håller med S och C om att vi alla ”älskar vår stad – där Torekällberget är en omistlig del”.

Om du eller ditt parti tycker som jag, låt oss alla få veta!

Jonas Hasselrot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare