Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack, Kerstin – visselblåsare som du är guld värda

Tack Kerstin på Glasberga för att du finns. Det är just sådana som du som gör att det finns hopp för den här kommunen trots allt elände ute på enheterna runtom i staden.

Att du påtalar missförhållanden gör att det känns tryggt och någorlunda säkert för resten av kommunmedborgarna att ändå ta emot den vård vi faktiskt betalar för genom våra skattepengar.

Oavsett hur du nu blir bemött av din ledning och huruvida dina åsikter tas i beaktande så är du en hjälte. Både eftersom du ser och vågar agera. Att säga ifrån kan vara jobbigt, men det är ändå jobbigare att hålla tyst. Och att vara underkastad sjuka strukturer som vi sedan, alla kommunmedborgare, tvingas leva under.

Det är ditt jobb som undersköterska att värna mänskliga värden framför ekonomiska. Sedan finns det andra personer i leden som framför allt ser det som sitt jobb att värna ekonomiska värden, men även vill påskina att de tar hänsyn till människorna.

Den ”hänsynen” heter i detta fall ”larm på golven” – skrattretande.

Jag skulle mer än gärna öronmärka varenda krona av mina skattepengar till din lön, Kerstin. Det är du värd. Om din ledning nu lyssnar på dig och behandlar dig som den guldklimp du är och HR-avdelningen får upp ögonen för att det finns hopp om kommunens enheter och ser till att du inte söker dig bort från Glasberga utan kan stanna på ditt jobb till pension och dessutom står bakom de sunda strukturer du förmedlar genom ditt initiativ så har de också gjort sitt jobb.

Tvingas du söka dig från kommunen så hoppas jag att de skäms och tänker på den dag de själva kan komma att behöva hjälp.

För övrigt, om HR-avdelningen slutade att strö pengar omkring sig genom att köpa ut medarbetare (som de själva varit med och rekryterat) skulle man ha råd att ha fler välfärdsarbetare närmast våra brukare.

Kommunmedborgare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare