Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack, Anna Flink för din kamp mot fuskarna

För sex år sedan upphörde Lov i Södertälje efter ett enormt bidragsfusk med hemtjänstföretaget Jome i spetsen. Lagen om valfrihetssystem för de äldre att välja hemtjänstföretag ersattes då av lagen om offentlig upphandling. Kommunens hemtjänst fick mindre konkurrens på gott och ont.

Jag satt då som ledamot i äldreomsorgsnämnden för Liberalerna.

Nu har socialtjänsten med Anna Flink som chef för försörjningsstödet gjort en utmärkt redovisning av de många miljoner som årligen betalas ut i försörjningsstöd och då funnit att fusket är minst sagt enormt (LT, 29 januari). Nu ska Anna Flink byta jobb och bli kommunens säkerhetschef, men jag hoppas att hennes arbete med jakten på bidragsfuskare ska fortsätta på enheten för försörjningsstöd.

Vi måste ha ett samhälle där lag och ordning gäller. Jag instämmer med bibelordet ”Kärleken till pengar är roten till allt ont”.

Nils-Gunnar Lindh (L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare