Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Tack alla modiga människor

Jag har det senaste året drivit projektet ”Låna en musiker” på Nova som ett samarbete mellan Kulturskolan och Stadsbiblioteket. Vem som helst har kunnat boka en träff med mig för att få hjälp med att som är musikrelaterat. Det har handlat om att lära sig grunderna i att spela munspel, att starta ett band med tubor, trumpeter och saxofoner, ta några ackord på gitarr eller piano och om musikteori.

Det har varit ett av de roligaste projekt jag har varit delaktig i under mitt musikerliv.

Jag kände att jag ville skriva det här för att förmedla hur imponerad jag är över alla som vågar prova något nytt. Det är så klart svårt att bli fullfjädrad musiker, men det kan ge så mycket att bara våga prova.

För alla som ska börja med något nytt är det små steg i början, men när man jämför dessa små steg man tagit med att inte ens provat så har man faktiskt kommit väldigt långt.

Formen för projektet kommer förmodligen att ändras nu när Nova inte blir kvar

Jag har endast haft en tid i veckan och inte kunnat ge mer än en starthjälp till de jag träffat men det har ändå varit en stor inspiration att träffa er modiga människor.

Formen för projektet kommer förmodligen att ändras nu när Nova inte blir kvar men jag hoppas att det kommer att fortsätta på något annat vis.

Som avslutning vill jag lämna några uppmaningar:

• Testa något nytt.

• Spela fult.

• Spela fint.

• Hjälp varandra

• Gör musik.

Jonathan Wettermark

bleckblåslärare på Kulturskolan och ”Låna en musiker”-musiker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare