Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stort behov av empati och medkänsla

Jag blir både ledsen och upprörd när jag läste intervjun med den självpåtagna coronaexperten Monica Melander. Givetvis måste vi alla medverka till att smittan inte sprids, men den aggressiva tonen och speciellt mot äldre hjälper inte.

Är man specialist och påstår att det är de äldre som sprider smittan tror jag nog att man är dåligt informerad. Vi kan alla vara smittbärare.

För många äldre ensamma personer är situationen oerhört svår och alla nås inte av de olika hjälpinsatserna. Och att då publicera den här sortens påhopp förvärrar situationen.

Några av skälen till att äldre ska avstå sociala kontakter i så stor utsträckning som möjligt är ju att immunförsvaret sjunker med åldern och många har bakomliggande sjukdomar. Från myndigheternas sida har det aldrig påståtts att det är den gruppen som utgör den största smittrisken för övriga i samhället.

Ska alla äldre och ensamma orka hålla ut och kämpa för att minimera smittriskerna och inte belasta sjukvården mer än nödvändigt behövs lite mer empati och medkänsla i stället för en polisiär och auktoritär attityd. Konsekvenserna kan på sikt bli svårhanterliga.

IB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare