Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa tunnelprojektet på Västra Kanalgatan

Planerna på att bygga en tunnel från Västra Kanalgatan till Kringlangaraget har varit beslutat sedan länge, men man brukar säga att alla projekt går att stoppa om det finns starka skäl.

Motivet för hela projektet är att frigöra mer mark vid Maren men i samband med hotellprojektet finns det goda möjligheter att svänga ut garaget där restaurangen ligger så kajen blir helt avskärmad med minst tio meter fritt gångutrymme.

Förutom en besparing får man betydande miljövinster då trafiken dels från Slussbron dels från Nygatan kan gå direkt in i garaget.

Man slipper betydande rundkörningar i staden med färre trafikstockningar bland annat vid uppfarten från Jovisgatan till Nygatan – och man slipper en avsevärd trafik på Västra Kanalgatan i båda riktningarna. Inte minst får hotellet tillgång till ett garage. Att säga till bilburna hotellgäster att de ska leta sig runt hela stan för att komma in i garaget under hotellet faller på sin orimlighet.

Även om det blir en merkostnad för påbörjad upphandling så är besparingen stor om projektet avvecklas.

Aldrig för sent att stoppa ett dåligt förslag

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare