Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Stoppa råttinvasionen – upp med kameror

Dessa kloakråttor med sina gula tänder och naken svans. Redan Olof Palme hade svårt med dessa djur.

I LT läser man om Noi's restaurang i Östertälje som lider svårt av råttinvasion. Råttorna frodas på den närliggande återvinningsstationen där efterblivna individer lämnar matavfall. Och detta har pågått länge. De kan även lämna stoppade möbler – perfekt för ett råttbo.

Varför tycker vi inte om dessa små varelser. Jo, de har förmåga att sprida sjukdomar. Vi lever under en pandemi i dag. Men detta utesluter inte en annan epidemi – kom ihåg pesten.

Vad kan vi göra? Det har pratats videokameror i många år nu. Men fortfarande talar vissa personer i ledande ställning om ”den personliga integriteten”. Ett för en enkel människa obegripligt argument.

Kan du inte lämna din personliga integritet hemma när du går ut med soporna? Ska vi låta det populära matstället gå under på grund av kommunal byråkrati.

Under tiden närmar sig en endemisk epidemi. Googla gärna om du inte vet vad endemisk är.

VSv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare