Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Södertäljebyrån – ett värdigt skyltfönster

Jag vill skicka en bukett med blommor till Södertäljebyrån som är stadens glada turistbyrå. Jag var där härom veckan och fick tillfälle att prata med en blond kvinna som hade jobbat där i flera år, jag passade på att ställa några frågor och hon svarade så glatt.

Bland annat berättade hon att de vill vara en mötesplats och ett skyltfönster för hela Södertälje – och ge grym service. Vilket fick kritikern i mig att börja fundera, är/gör de verkligen det? När är jag själv där och varför?

Under året har jag faktiskt varit inne flera gånger, köpt biljetter och en och annan godiskringla, hämtat lite broschyrer om vandringsleder, fått hjälp med att skriva ut en vägbeskrivning, tagit skydd från regn och åska och nu senast var jag där och pysslade med de mina på lovet, så för egen del har jag haft mycket nytta av Södertäljebyrån nu när jag tänker efter.

Nyfiket började jag fråga runt lite på jobbet och bland vänner, vet de vad Södertäljebyrån är, och har de varit inne någon gång? Många vet vad den är, men de flesta kallar det fortfarande för turistbyrån. Jag kan konstatera att flertalet har haft lite samma nytta som jag av byrån – och en del hade noll koll.

Så med eftertanke: ja, de är nog precis det man vill vara, en mötesplats.

Dessutom finns det mycket som inte står rätt till i denna stad som de flesta vet, så det är bra att det finns ställen som bryter normen (negativt tyckande om Södertälje bland Södertäljebor är tyvärr en norm) och är en spegel av det som är positivt.

Summa summarum: en kommunal verksamhet som jobbar för det och dem som de ska jobba för. Tack, Södertäljebyrån. Vi är många som har nytta av er.

Lisa N

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare