Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Södertäljeanknytning måste vara viktig för att vinna Telgebragden

Artikel 12 av 12
Telgebragden 2019
Visa alla artiklar

Trevligt att läsa om kandidaterna och vinnaren av Telgebragden, Toni Bizaca. Ett jättebra val av juryn att hedra Bizaca som dessutom blir kvar i Södertälje med sin familj. Sådana ”stannare” är jättebra för staden och vår självkänsla.

Men jag har åsikter kring förändringarna av Telgebragdens stadgar. Den ena stadgeändringen med lag var mycket bra, men att ta bort kravet på en nära Södertäljeanknytning är inte alls bra tycker jag.

Att ens lansera en kandidat som Jonas Engström känns helt fel. Hans enda merit är att han är född eller uppväxt i Södertälje, men han har nu sedan flera år har övergett SSK och spelat för Oskarshamn och Växjö.

Det borde inte alls räcka för att få kandidera till Telgebragden.

Jämför Jonas Engström med Södertälje Kings som tog SM-guld i basketen – ett sådant lag är tio gånger mer värda priset.

Jag tycker att paragraferna bör ändras så att Södertäljekopplingen ska vara stark. Detta är en förutsättning för att få bragden - inte att man hjälpt Oskarshamn eller Djurgården till sina framgångar.

Lars

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare