Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Södertälje behöver modiga politiker – säg nej till hotell

Södertälje har en historia. Människor kommer och går, och lämnar spår, men platsen består.

Nu behöver Södertälje modiga politiker i olika nämnder, men främst i kultur- och fritidsnämnden samt stadsbyggnadsnämnden. För nu vill några människor bygga ett hotell i flera våningar där det förut stod ett värdshus på Torekällberget.

Anmäl text- och faktafel

Torekällberget är ett friluftsmuseum där generationer går och gör spår. Där finns djur – och man har samlat gamla hus och gårdar, bland annat från tiden då man byggde om i centrala Södertälje för rätt många år sedan. Berget är ett kulturhistoriskt arv, en stor investering av Södertäljeborna genom tiderna i form av inbetalade skattemedel.

Till Torekällberget går man som barn med föräldrar, skola och far- eller morföräldrar. Man firar högtider och gör utflykter. Och när barnen vuxit upp och blir föräldrar går de dit med sina barn.

Berget är ett underbart lättåtkomligt utflyktsmål. Där vill man bygga ett hotell. Det kommer att förstöra miljön däruppe. Kvarnen, kägelbanan och alla investerade pengar kommer att hamna i skuggan av en hotellbyggnad. Denna kommer också att förstöra helheten av miljön som finns på Torekällberget.

Sedan måste vi också tänka på djuren, som är i behov av lugn och ro på natten – då de ska vara i blickfånget för små och stora människor på dagen.

Så, politiker, våga ta ställning för Torekällberget och de redan investerade pengarna, som utflyktsmål och friluftsmuseum för Södertäljebor och andra gäster. Säg nej till hotell – och tala vänligt men bestämt om att det enda som kan få byggas där är ett likadant värdshus som före branden. Eller varför inte köpa tillbaka marken så att kommunen får tillbaka hela makten om området, och därmed kunna förvalta det för oss Södertälje bor nu och i morgon.

Jag undrar också hur man tänkt kring parkeringar och transporter till ett hotell. Ska Torekällbergets gäster få stryka på foten till förmån för hotellgästerna?

Emle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare