Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Snåla inte in på barnen, Södertälje

Julfirandet är här. På förskolorna har barnen fått baka pepparkakor och göra annat som hör julen till. Men inte överallt. På åtminstone en förskola i Södertälje har barnen missat den chansen. För att personalen var sjuk.

I Södertälje kommuns förskolor sätts en vikarie in om en personal vabbar, men inte om en personal är sjuk. Det kostar inte något att sätta in vikarie vid vab, bara om personalen är sjuk.

Många kommuner har ont om pengar. Men forskningen säger att om vi sparar in inom förskolan och grundskolan kan det straffa sig senare, när barnen vuxit upp.

Men annat får kosta. Södertälje kommun driver ett lärcentrum, Campus Telge, där vuxna kan studera på distans. Det kostar omkring tio miljoner kronor per år. Men många studenter vid Campus Telge bor inte ens i kommunen. Man sponsrar alltså utbildning för invånare från andra kommuner. Hur går den ekvationen ihop?

Festivaler, företagsevenemang och annat får också kosta. Och visst måste man locka företag till stan – arbetstillfällen kan öka skatteintäkterna för kommunen. Men om invånarna känner att deras barn i förskola och skola nedprioriteras till förmån för annat så riskerar de att lämna Södertälje. Då försvinner Södertäljes skatteintäkter, dessa medborgare börjar betala skatt någon annanstans.

De som tjänar mest och betalar mest i skatt drar först.

Dags att börja prioritera rätt, Södertälje kommun.

Mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare