Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skolstart bakom hörnet – med mycket att hoppas på

Tänk om barnen vid denna terminsstart slapp skriva, rita och berätta om vad de har gjort på sommarlovet. Tänk om barnet som har varit ensamt och som ingen har brytt sig om under det evighetslånga lovet skulle få slippa hitta på en rolig utflykt som hen inte i verkligheten varit på.

Tänk om åttaåringar under detta läsår på fritids inte tittade på filmer vars åldersgräns är 13 år.

Tänk om lärarna detta läsår kunde låta bli att använda sig av kollektiv bestraffning. Tänk om de kunde låta bli att lova roligheter för ”hela klassen” om bara ”hela klassen” kan uppföra sig. Tänk om samma bråkstake till elev detta läsår inte gång på gång med flit fick förstöra det roliga för hela klassen.

Tänk om lärarna som ska lära barnen att läsa och skriva själva skrev begripliga veckobrev till föräldrarna. Tänk om det exempelvis fanns ett verb i varje mening som en lärare skriver.

Tänk om vi under detta läsår kunde ha genomtänkta, korta och informativa föräldramöten. Tänk om halva föräldramötet inte kunde kidnappas av föräldrar som vill diskutera sitt eget barn.

Tänk om det var nolltolerans för all typ av mobbning i skolan, på riktigt och inte bara på pappret.

Man kan väl alltid hoppas.

Förälder i Tälje

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare