Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skolan är det viktigaste

Läser om hur unga rekryterats av äldre kriminella. Det fick mig tänka på mitt gamla liv som yrkeskriminell. Det är inte som media ofta får det att verka, som att de äldre går på vem som helst. Jag själv rekryterades som nybliven tolvåring på 90-talet, men det var aldrig under minsta hot. Jag var redan på väg åt det hållet. Jag hade Adhd och fungerade aldrig i skolan. Jag hade redan då ryktet som värstingen i hela skolan. Efter flera slagsmål på skolan där jag upprepade gånger slog ner andra äldre killar än mig själv så dröjde inte länge tills jag blev helt utsparkad från skolan, jag aldrig fick gå högstadiet.

Jag fick påbörja ett projekt med andra stökiga ungdomar istället. Direkt började jag röka hasch dagligen och stal allt jag kom över. Speciellt mobiltelefoner var hårdvaluta då. Så jag började sälja cannabis på heltid för att finansiera mitt eget missbruk då jag rökte tio gram dagligen vilket motsvarar tjugo riktigt feta jointar. Som nybliven femtonåring hade jag direkt två olika rättegångar och åtal, vilket var unikt. Det gällde för bland annat flera fall av misshandel, övergrepp i rättssak och hot. Jag dömdes på båda rättegången och för alla åtalspunkter. Det ledde till att jag fick sitta på sluten ungdomsvård där jag fick fira min sextonårsdag och släpptes efter sex månader.

Jag har nu varit fri från droger och kriminalitet i nio år. Det jag vill säga är att skolan är det viktigaste för att dessa unga inte ska bli lockbete för de äldre.

Anonym

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare