Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skev bild av elevassistenten

Det skrivs väldigt mycket om elevassistenten – och väldigt mycket är negativt. Jag kan förstå det. Men låt mig då få berätta min version.

2012 dömdes han till medhjälp till skadegörelse i tingsrätten, men friades i hovrätten. Alltså oskyldig. 2014 dömdes han för olaga hot och 2016 dömes han för stöld och häleri.

Låt mig berätta om den ”hotfulla” händelsen. När elevassistenten går ut från sitt hem möts han utav civilpoliser. De ber honom att klä av sig mitt på sin gård där han bland annat har bekanta och elever från skolan. Han ber om att i stället bli körd till polisstationen men de vägrar. Elevassistenten börjar klä av sig. Det är mitt i vintern. Polisen nöjer sig inte och ber elevassistenten att även klä av sig kalsongerna, vilket han inte gör. De brottar ner elevassistenten för att han vägrar och elevassistenten skriker att han precis opererat axeln, men det struntar dom i. Axeln hoppade ur led och han skriker utav smärta – och det klassades som olaga hot.

Säg mig, vem hade inte blivit arg?

Bilden där elevassistenten håller i ett vapen, det är en replika mina vänner och alltså inget riktigt vapen. 

Från att själv ha varit busig och stökig i klassrummet som barn till att vilja hjälpa andra att hitta rätt väg är stort om du frågar mig. Om du letar i skolor och går igenom alla lärare/elevassistenten kommer du alltid hitta flera precis som honom. Är man en dålig person för att man har ett stökigt förflutet? 

Vi bor i Södertälje, vare sig du vill eller inte så har du kopplingar till nätverket.

Att han är medlem i Södertäljenätverket är verkligen att ta i. Vi bor i Södertälje, vare sig du vill eller inte så har du kopplingar till nätverket. Det kan vara din pappa, bror, kusin eller barndomsvän. Men bara för att du känner dem betyder det inte är du delar samma värderingar, åsikter och är medlem i ett nätverk. Södertälje är litet, alla känner alla. 

Elevassistenten är väldigt mån om sitt jobb då han kände ganska snabbt att han hade hamnat rätt. Han var och är väldigt omtyckt utav sina kollegor och framför allt sina elever.  Han har ändrat på mycket för att göra skolan till det bättre.

Elevassistenten fick i uppdrag att hjälpa en ”stökig” elev. En utmaning att hjälpa denna elev att hitta rätt väg. Eleven pluggade upp sina ämnen på tre veckor och fick diplom på avslutningen och även elevassistenten fick beröm för det fantastiska arbete han gjort. 

Jag kan tyvärr inte gå in på detaljer om det som sker runt elevassistenten just nu. En överklagan ska skickad till hovrätten då vi vet att elevassistenten är oskyldigt dömd i tingsrätten. Man kan inte döma någon för brott baserat på ens omgivning. 

En bekant

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare