Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Skärpning, Kristoffer Tamsons

Jag blev nästan chockad över att vi har ett trafikregionråd som uttrycker sig så obalanserat och felaktigt (LT, 8 april) utan att ta ansvar för sina misstag . Såvitt jag förstår är det som Kerstin Pettersson (V) och Staffan Norberg (V) skrev i LT 4 april helt korrekt. Kristoffer Tamsons (M) sa till SL att minska kollektivtrafiken och skyllde sedan på bussföretagen för att bussarna var överfulla.

Det är okej att göra fel i den coronapanik som utbrutit, men då får väl Tamsons ta ansvar för det och be om ursäkt i stället för att häva ur sig rena oförskämdheter om nättroll och extremister och försöka plocka billiga poäng på pandemin.

Kristoffer Tamsons kan säkert med rätta skylla på att han var överbelastad när han skrev detta men man undrar ändå: Kan trafikregionrådet verkligen sitta kvar efter detta bottennapp?

Jag håller med om att SL denna gång agerade snabbt när det visade sig att de tänkt fel. Detta till skillnad från de problem som SL orsakade i höstas med indragna busslinjer etcetera, då det tog väldigt lång tid innan man först lyssnade och sedan rättade till bristerna.

I vårt samhälle, där många åker kollektivtrafik, kan inte SL av kortsiktigt ekonomiskt tänkande dra in busslinjer, som exempelvis passerar ett äldreboende och dagligen används av de boende.

Lars

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare