Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ska kommunala bolag hålla på med klimataktivism?

Jag nåddes på Facebook av en annons från Telge Energi som jag reagerade över. Den handlar om frågan om solens strålar har någon inverkan på klimatet på jorden.

Det i sig är ju intressant och kan säkert mätas på många sätt och det finns nog underlag för att dra både den ena och andra slutsatsen av det underlaget. Så det är inte det i sig som jag reagerade på. Utan det jag reagerar på är att man i inlägget medvetet försöker förlöjliga och förminska de personer som vad jag förstår inte köper teorin om att koldioxid ensamt kan påverka klimatet. Utan menar att det nog finns andra krafter som har större påverkan. Citat från början av inlägget: ”Vi tar det igen. Men sakta så att även klimatförnekare förstår”.

Telge energi ägs av kommunen. Jag undrar, är det verkligen deras uppgift att bedriva klimataktivism? Ingår det i deras uppdrag att mobba meningsmotståndare?

Jag i min naivitet trodde att deras uppdrag var att förse kommuninnevånarna med säker el? Men tydligen är det okej från ledningen att kommunikationsavdelningen ska bedriva klimataktivism och med diverse härskarteknik tysta den som vågar ha en avvikande åsikt?

Var och en får tycka och tro vad de vill. Vi har ju yttrandefrihet och den ska vi vara rädd om. Men ett kommunalt bolag representerar väl alla som lever och verkar i kommunen? Rimligen ska de väl då också vara neutrala i vad de kommunicerar utåt?

Någon från Telge energis ledning får gärna förklara sitt agerande.

Lars Oskarsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare