Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sjukhusets sköterskor gör mig full av beundran

En ovanlig men mycket trevlig upplevelse har hänt mig. Jag har varit inlagd på Södertälje sjukhus.

Efter några månader av viktnedgång och illamående, blodprover, röntgen och EKG beslöt mina två husläkare (ja, jag har faktiskt två) i Tveta hälsocentral att en hjärtspecialist borde undersöka mig. Full fart till akutmottagningen på sjukhuset.

Vilket mottagande på akuten. Koll på temperaturen, sedan upp på en säng och in till början av undersökningen. Ett flertal, vackra, trevliga och gladlynta sjuksköterskor flockades runt mig.

Därefter EKG, koll av syreupptagning i blodet och blodtryck, massor av blodprover med mera. Efter det snabbt till röntgen – allt med en väldig fart.

Sedan upp till avdelningen och mitt rum. Och vilket rum. Stort med eget badrum, härlig säng och vägghängd tv.

Under två dagar med ytterligare provtagningar och behandling med vätskedrivande medel (eftersom jag också hade vatten i en lunga) hade jag nästan hela tiden glada och söta sköterskor omkring mig. Flera gången om dagen kom två läkare, hjärtspecialister, för att kolla läget.

Försedd med recept på olika mediciner blev jag så utskriven.

Om någon tror att jag är full av beundran för de tekniska apparater som jag fått pröva, och framför allt för de fantastiska, glada och duktiga sköterskor som get mig en enastående service – ja, då har ni rätt.

Ett mycket stort tack.

Casper Zetterberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare