Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Seyfomonument i Södertälje – protestera

Artikel 46 av 48
Erkännandet av Seyfo
Visa alla artiklar

I LT avslöjar Boel Godner att kommunstyrelsen beslutat att uppföra ett Seyfomonument i Södertälje. En parlamentarisk kommitté har jobbat med frågan sedan 2019. ”Vi har haft ett jättefint samarbete i vår parlamentariska kommitté där nästan alla partier är representerade”, säger Boel Godner. Nästan alla partier var representerade, men vilka fick inte vara med? Det är klart, om man utesluter partier som inte tycker som socialdemokraterna kan man säkert få god konsensus i gruppen.

Föreslagna platser för monumentet ska vara antingen Stora torget eller Stadsparken.

Jag har levt i villfarelsen att utrikespolitik bedrivs av utrikesdepartementet och inte av enskilda kommuner, men det stämmer tydligen inte längre.

Kostnaden för detta monument är det tydligen vi skattebetalare som ska stå för. Har inte Södertälje tillräckligt med hål att stoppa pengar i, pengar som kan gynna alla Södertäljebor?

Vi har två skolor i Södertälje, som tillhör de 28 sämsta i Sverige. Vi har ett gatunät, som på sina håll är undermåligt underhållet. Pandemin har visat att äldrevården behöver mycket mer resurser. Detta är några exempel på områden som behöver pengar, men listan kan säkert göras mycket längre.

Monumentet ska vara klart inom ett år, alltså lagom till riksdagsvalet. Röstfiske?

Södertäljebor, om ni tycker som jag protestera.

Nils Håkan Jansson

besviken Södertäljebo som betalat skatt till Södertälje kommun sedan 1972

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare