Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Satsa på förskolan – det gäller våra barn

Passion var det som fick mig att välja yrket som förskollärare. Passion för att se barns tindrande ögon lysa upp av glädje när nytt lärande och nya upptäckter sker. Passion av att se barnens självförtroende, deras utveckling och lärande – det är ovärderligt.

Minns passionen, varför du valde yrket från allra första början, var det en föreläsare som sa. De orden fastnade hos mig.

Har länge och ofta känt denna känsla av passion. Men åtstramning av verksamheten med ekonomi och ökade nyckeltal (antal barn per pedagog) har gjort att denna passion tyvärr kommit längre och längre bort ifrån mig. Fysiska och psykiska tecken på att det är pressat läge leder ganska naturligt till sjukskrivningar.

Önskar att politikerna kunde komma ut i verkligheten där vi som kämpar i motvind jobbar på, trots att många odds är emot oss. Det som att springa i motvind varje dag – till slut orkar varken kroppen eller knoppen mer.

Våra barn i förskola ska få den undervisning som de har rätt till, men utan rätt förutsättningar är det en omöjlig ekvation. Pedagoger går itu inombords av att vara otillräckliga medan politiker inte ser verkligheten utan bara siffror. De har ingen aning hur pedagoger sliter sig själva itu.

Det är verkligen dags att vakna upp och satsa på förskolan nu   inte rusta ner den och göra att pedagoger springer i motvind tills de rasar och deras passion slocknar.

Det är verkligen pressat läge. Det gäller våra barn, de är framtiden. Det är nu det behövs satsas – inte om flera månader eller år.

J.H

förskollärare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare