Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Sälj Torekällberget – hjälp skuldsatta invandrarföreningar

Behöver inte åka till centrum och betala dyra parkeringsavgifter och mötas av tomma butiker. Åker hellre till Wasa handelsplats. Saknar bara frisör, kemtvätt, skräddare och mindre bankservice där – till exempel för att beställa bankomatkort, bank-id. Då blir det ett komplett utbud för mig. Allt annat finns att köpa på nätet.

Kanske att fastighetsägarna i stadskärnan kan bygga om dessa till hotell och 30-våningshus. Bra om allmän service som kommunala, regionala och statliga myndigheter blir kvar centralt.

Har besökt Nolhaga i Alingsås med goda vänner. Vilken känsla och njutbart miljöområde för alla grupper från barn till gamla och funktionshindrade. Verkligen en generationsmiljö, gott om plats och utbud.

Sälj Torekällberget och ge pengarna till invandrarföreningar så de blir skuldfria. Kanske det blir en slant över till äldreomsorgen och skolan.

För demokratins och Södertäljes skull vore det bra med ett nytänkande och framtidsvision för det vi medborgare såväl behöver.

Det är så befängt när man läser att turistnäringen ska locka tyska medborgare till Södertälje. Någon ny kommunalanställd uttryckte sig att tyskar kommit till stan. Förlåt, har inte hört någon tala tyska, men väldigt många språkgrupperingar från Östeuropa.

Angående Farstanäs, vem har fått löfte om att "arrendera" som det kanske heter. Precis som det gick till med Gästhamnen.

Nej, nu är det dags för någon som har pondus, kunskap och framtidsidéer och inte räds för att inhämta idéer utifrån och våga ta faiten att utveckla Södertälje, Järna, Hölö-Mörkö, Enhörna och Mölnbo

Marakottan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare