Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rätt att driva baden i kommunal regi

 
Tvisten om Farstanäs camping
Visa alla artiklar

Undran angående våra gemensamma bad. Först tre miljoner kronor till campingägarna vid Eklundsnäs, sedan totalt 12,1 miljoner till Farstanäs.

Farstanäs framstår som det största klavertrampet då Södertälje kommun före det nya avtalet på 5,1 miljoner kronor, inklusive de 600 000 kronor som är för fritt arrende under två år, år 2017 betalade sju miljoner kronor för fastigheter man tidigare ägt men gett bort regelvidrigt till tidigare arrendator, då utan kostnad. Att Pigge Werkelin fick dessa pengar bör tyda på att han själv betalat för dessa till tidigare arrendator.

Dessa summor tas från vår gemensamma kommunkassa i Södertälje, allt för att i förtid lösa ut arrendatorer.

Kommer kommunen att kräva något av denne för att få tillbaka några pengar eller har tidigare arrendator sålt byggnader som felaktigt tillförts denna person och går vinnande ur detta och vi skattebetalare får stå för notan? Hur kan det komma sig att kommunen hanterar dessa förnämliga bad på detta sätt, och vad kommer att ske med dessa i framtiden? Kommer kommunen att fortsätta arrendera ut dessa eller kommer baden att drivas av kommunen framöver?

Företrädare för kommunen säger att man ska vara försiktig med gemensamma medel men i dessa fall framstår det att man totalt misslyckats, vem bär ansvaret för dessa misslyckade avtal?

Jag ser med tillförsikt fram mot att kommunen driver dessa båda bad framöver till glädje för både besökande från andra badande och campare och givetvis för oss från Södertälje. Det har visat sig att privatister inte alltid är det bästa, låt oss visa att drift i kommunal version fungerar på ett bra och trivsamt sätt.

Laryn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare