Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rädda 1800-talsveckan

Det är med bestörtning och stor besvikelse vi läser i LT att 1800-talsveckan ska läggas ned.

Kulturen är intellektets infrastruktur och historien dess karta genom vår tillvaro. 1800-talsveckan har varit ett trevligt inslag i Södertäljebilden i flera år. Det är ett viktigt kulturevenemang som för oss tillbaka i tiden och ger oss möjlighet till reflektion och eftertanke. Av Södertäljeinvånarna är det en mycket uppskattad verksamhet och vi får också många besökare från andra kommuner under sommaren när evenemanget äger rum.

Nu när staten efter fyra år fasar ut sitt stöd till evenemanget är det tid för kommunen att träda fram som kulturaktör. Även om bristen på riktade statsbidrag blir som tydligast i fall som detta,så visar det även på vikten av att kommunen vågar profilera sig och satsa på kulturen.

Torekällberget är en uppskattad verksamhet i Södertälje som varje år lockar till sig många besökare. Det är här vår levande historia av Södertälje visas upp och det är här vi har möjligheten att låta barn och unga interagera med miljöer som inte längre finns kvar.

1800-talsveckan är i det stora sammanhanget inte en kostsam verksamhet för Södertälje kommun att bedriva. Till fördelarna hör att den ger en positiv bild av vår kommun och förhöjer varumärket Södertälje. Liberalerna anser därför att kommunen bör skjuta till de medel som krävs för att bedriva 1800-talsveckan även 2020 och ge kulturen i Södertälje en skjuts!

Metin Hawsho (L)

gruppledare

Ida Lagerqvist (L)

ledamot i kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare