Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Rädda 1800-talsveckan

Som medborgare, besökare och företagare i Södertälje hör man om tråkiga nyheter. Till raden av konstiga beslut hör att 1800-talsveckan på Torekällberget inte blir av 2020.

Som medborgare i kommunen hoppas jag nu att politiker och tjänstemän i stadshuset tar ett klokt beslut och skjuter till de medel som krävs efter det att regeringen drar in statsbidraget.

Vi är många som försöker stötta Torekällberget så gott det går. Vi hör att för varje år som går så minskas budgeten för verksamheten på Torekällberget, hur är det möjligt? Ansvariga och personalen är ett fantastiskt team som kämpar, trots att anslagen krymper.

Det är mörkt stora delar av året. Ingen investering i belysning görs förutom när några av oss med enkla medel lyser upp. Mörker skapar oro och nu senast skadegörelse.

Nu är det dags att lägga slantarna på rätt verksamheter, såsom Torekällberget

Samtidigt läser man att kommunen har för avsikt att skjuta till en dubbel säck med pengar (nu uppe i 60 miljoner kronor) för att restaurera gamla gjuteriet – en totalt fallfärdig byggnad, visserligen kanske K-märkt. Där har man dessutom inte för avsikt att ha verksamhet som kan vara självförsörjande, eller ens generera medel. Riv skiten och bygg nytt – för halva pengen.

Nu är det dags att lägga slantarna på rätt verksamheter, såsom Torekällberget, viktiga av så många anledningar. För gamla som unga, som berättar en historia, som får oss att vistas utomhus, som får oss bort från mobiltelefoner och paddor för en stund.

Gör om och gör rätt.

Bo som i en del av evenemangsbyrån robot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare