Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Överbudspragmatiska politiska utspel

För oss vanliga löne- och pensionstagare (representerar generationer av skattebetalare) är allt så förvirrat när det gäller skattebidrag med miljarders, miljarder hit och dit som pytsats ut från regeringen eller genom partiöverenskommelser. Bidrag som nästa generation och de därefter ska avbetala.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf vill se sänkta arbetsgivaravgifter för den yngre arbetskraften med syfte att återskapa Sverige. Ursäkta, men vad betyder det? Vilka ungdomar avses?

Statsministern Stefan Löfven (S) uttrycker sig i det nya populistiska ämnet ”kriminellas utveckling i det svenska samhället” att vi inte ska utgå från etnicitet. Det handlar om kulturell bakgrund.

Sedan ska pensionärerna få lägre skatt. Hej å hå. Jag kan slå vad om att kommuner höjer avgiften i motsvarande grad för hemtjänst, äldreboende och allt annat de hittar. Södertälje kommun har alltid utnyttjat detta skattebidrag.

Sedan har vi långbänken om Enhörna skola. Får för mig att ortens gamla politiker inte vill medverka till att ytterstadsdelen utvecklas, utan att den ska förbli som den är. Ingen ny generation här, i motsats till Nykvarn.

Marakottan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare