Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ordna rimligare parkeringstider – nu

Varför finns ingen långtidsparkering för anhöriga på Lagmansvägen där palliativa avdelningen ligger? Eller till och med gratisparkering med speciellt tillstånd för tiden vi som anhöriga behöver vara här?

Anmäl text- och faktafel

Jag har haft min man under lång tid på palliativa avdelningen på Doktorsvägen och övernattat hos honom varje natt sedan drygt en månad tillbaka. Alla patienters anhöriga vakar och besöker sina svårt sjuka nära och kära under långa timmar.

Många gånger varar besöken mer än fyra timmar i taget – tiden behöver man till sina anhöriga och ska inte behöva ha koll på när parkeringen går ut.

Jag får parkera uppe vid kyrkogården för att kunna ha bilen stående över natten. Går ganska långt med packning och egen mat för att komma ner till palliativa avdelningen, då det dessutom byggs nytt sjukhus på passagen ner från Erik Dahlbergs väg.

Parkeringen på Lagmansvägen är enbart för fyra timmar i taget.

Vi som är här med våra svårt sjuka anhöriga under deras sista tid i livet har en hel del annat att tänka på än att behöva ha koll på parkeringstider. Vi vill gärna kunna ägna vår tid och energi till våra anhöriga och slippa tänka på när parkeringen går ut. Låt oss slippa gå långt och låt oss kunna parkera under långa pass.

Varför är det inte ordnat? Borde vara självklart.

Anhörig till svårt sjuk man

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare