Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ny rapport från karantänen i Järna

Nu har det otänkbara blivit nästan tänkbart. Det har gått dagar, veckor och månader sedan vi fick stränga föreskrifter för vårt vardagsliv. Frihet under ansvar – det svenska sättet att försöka hindra en fortsatt spridning av viruset är sympatiskt. De flesta, särskilt vi äldre, har försökt att tillämpa de råd som Folkhälsomyndigheten har upprepat gång på gång.

Tyvärr är inte alla beredda att ta ansvar och göra några uppoffringar. Man undrar om de medmänniskor som kastar soporna bredvid soptunnorna har krafter och vilja att ändra på sitt beteende när det gäller kontakterna med andra.

Dessbättre verkar inte buskar och blommor ha drabbats av corona.

För oss som fortfarande är tillräckligt rörliga är det en välsignelse att kunna komma ut i naturen. Dessbättre verkar inte buskar och blommor ha drabbats av corona.

Jag ska inte klaga. Tack vare en planering in i minsta detalj fick jag fira min födelsedag. Min hustru och jag satt i skuggan av en ek medan resten av familjen var utspridd över den stora gräsmattan.

Till och med barnbarnsbarnen höll sig på avstånd vilket nog inte berodde på att de förstod vad risk för smittspridning var. Däremot budskapet att de inte skulle få fiska i fiskdammen om de inte gjorde som föräldrarna sa.

Nu gäller det att hålla ut och att varje morgon upprepa budskapet: håll avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta tecken på ohälsa.

Tillönskar er en fin sommar.

Allan Sundqvist

Järna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare