Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu styr tekniken behovet, inte tvärtom

Jag var nöjd med mina sladdlösa telefon, men behövde byta batteri. Det kostade så mycket att det i stället blev nya telefoner. Datorn och mobiltelefonen försågs med nya egenskaper av leverantören som jag inte begärt eller behövde men som gjorde dem tröga och föråldrade. Det var bara att byta till nytt. TV-apparater repareras inte längre och bilarna börjar närma sig det tillståndet.

Nu ska det bli fiberkabel i Enhörna som levererar bredband 1000 Mbit/s och tv. Med lämpligt underhåll av vårt nuvarande system som ger 100 Mbit/s och 21 tv-kanaler fungerar det till allas belåtenhet, men nu är det så att det är tekniken som styr behovet – inte tvärtom.

Det ska vara fiber för att ansluta kylskåpet och för att därmed på mobiltelefonen kunna se vad man har utan att öppna dörren. Mitt behov av detta är i dagsläget mycket begränsat och vad jag ska göra med de extra 900 Mbit/s som fibern ger mig blir en utmaning.

Det kanske blir dammsugaren och gräddvispen som går att styra via mobilen (under förutsättning att man inte glömt lösenordet förstås). Kalaset kostar 23 900 kronor och sen tillkommer månadsavgifter för kabeln och tv-avgifter. Hela den investering vi gjort ekonomiskt och arbetsmässigt i vårt nuvarande fungerande system ligger kvar i backen till glädje och förundran för framtida arkeologer som bevis på den mänskliga dumheten.

Ingvar Holtz

Enhörna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare