Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nu stärker vi läs- och skrivlusten i andra former

Svar till Zebastian Karlsson-Ax insändare (LT, 21 augusti) om Berättarministeriet. Jag blir glad när jag läser att du har lärt dig mycket av Berättarministeriet. Det är det som är meningen med dess verksamhet.

Att få fler barn och unga att utveckla sitt språk och att uttrycka sina tankar och idéer är viktigt, inte minst för att kunna delta aktivt i samhället. Vi har haft ett väldigt bra samarbete med Berättarministeriet som har varit en inspiration både för lärare och för elever.

Anmäl text- och faktafel

Arbetet med att stärka barnens språk, bokintresse och skrivintresse kommer inte att försvinna – tvärtom. Vi vill komplettera den undervisning som bedrivs i förskolan och skolan med andra aktiviteter som bidrar till att stimulera barn och ungas läslust, även utanför skoltid.

Det gör vi bland annat genom att samarbeta med familjecentralen. Vi vill också arbeta mer med att utveckla barns läsförmåga och skrivintresse på ett tidigt stadium, och det gör vi genom att öka samarbetet mellan våra förskolor och biblioteken.

Monica Sonde

utbildningsdirektör Södertälje kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare