Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nej, ingen förstår hur Nykvarnspartiet tänker

 
Striden om Hökmossbadet/Älgbostad
Visa alla artiklar

Nykvarnspartiet (NP) ”gråter ut” i tidningen (LT, 5 februari) och beklagar sig över att Nykvarnsborna inte förstår hur NP tänker, vad partiet vill och hur trevligt och vackert det kommer att bli med 55–60 bostäder och cirka 200–300 nyinflyttade på gården Älgbostads ängar ovanför Hökmossbadet.

Bostäderna kommer knappt att märkas och de som tycker annorlunda ljuger, är budskapet. Utifrån artikeln framstår det som att Nykvarnspartiet helt enkelt anser att Nykvarnsborna inte förstår sitt eget bästa!

Nykvarnsborna är givetvis kompetenta nog att förstå att en exploatering av gården Älgbostad med 55–60 bostäder och 200–300 nyinflyttade kommer att förändra miljön vid och omkring Hökmossbadet i grunden. De nya bostäderna kommer att synas, höras och förvärra den redan ansträngda trafiksituationen längs Hökmossvägen.

Området är i dag misskött, vilket i sig är ytterst anmärkningsvärt men inte ett skäl för att bygga 55–60 bostäder där. Det är inte heller en ekonomisk fråga eftersom gården Älgbostad en gång i tiden köptes med argumentet att säkra friluftslivet i området.

Om nu huvudsyftet med detaljplanen är att utveckla Hökmossbadet och dess omgivningar till ett aktivitets- och fritidsområde, varför planläggs inte hela området som ett rekreationsområde?

Nykvarnspartiet tycks numera bara arbeta för Nykvarnsbornas bästa så länge som Nykvarnsborna tycker exakt lika som politikerna i Nykvarnspartiet.

Nykvarnsvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare