Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Nedstängt och slut på årskort – Torekällberget gör mig besviken

Jag är besviken efter att ha besökt Torekällberget. Redan vid entrén blir det tokigt. Jag ville köpa ett säsongskort, men de var slut. Tråkigt att det inte är bättre förberett.

Väl inne på området går jag för att besöka handelsboden där max tre personer får vistas åt gången medan boden bemannas av två ur personalen. Inne i boden ser jag till min förskräckelse att museet är stängt. Varför då? Har Torekällbergets ledning totalt missat att exempelvis Nordiska och Nationalmuseum åter är öppnade sedan några veckor tillbaka? Placera om en ur personalen som står vid ingången till museet och se till så tio personer får komma in åt gången.

Väl inne på museet får folk se till att hålla avstånd precis som i butiker, simhallar och på bibliotek. Södertälje kommun har i dagsläget ett oförskämt dåligt rykte, därmed kan museet ge en mångfacetterad och positivare bild av staden där industrin, Björn Borg och staden som badort bland annat behandlas.

Enligt personalen fanns det inte resurser för att hålla öppet museet. Konstigt att det tillhandahålls diverse barnaktiviteter som tvättning, teater, lekar från förr och kardning av ull. Gissar att det går åt en del personal och feriearbetare till dessa.

Det måste också finnas något utöver att strosa i parken och ta en fika för oss vuxna, för det kan jag göra gratis resten av året. Jag som dessutom brukar promenera på Berget har inte möjlighet att längre göra det fritt då det bara finns en entré och möjligheten finns bara under öppettiderna.

Besviken besökare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare