Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Miljöpartiet och naturen

De lokala språkrören Hanna Klingborg och Lars Greger har skrivit en debattartikel under rubriken ”Miljöpartiet är naturens röst i politiken” (LT, 5 juni). Att använda ordet debatt får väl betraktas tillhöra kategorin ”fake news”, för något som helst debatterande går inte att hitta: texten framstår mest som ett sätt att slå sig för bröstet och berätta hur duktiga man är.

Det är inte svårt att konstatera att i princip allt som är negativt för natur och alla arter på jorden förutom människan, är det just människan som är upphov till. Utrotning av såväl växt- som djurarter kan direkt spåras till den mänskliga expansionen som genom utfiskning, markförvandling, skogsskövling, tjuvjakt, miljögifter och mycket annat förändrar världen i allt snabbare takt.

Varje ökning av befolkningen sker på alla andra arters bekostnad. Miljöpartiet är understödjare av en stor invandring, en invandring som klart innebär negativa effekter för den svenska floran och faunan. Är det svårt för Miljöpartiet att förstå att en ökning av antalet mänskliga individer ofelbart innebär en minskning av annat?

Att säga sig kämpa för miljö och natur står i direkt konfrontation mot vad man verkligen gör och säger sig vilja åstadkomma.

Den dag Miljöpartiet inser att jorden är överbefolkad och att en fortsatt tillväxt på alla sätt går ut över miljö och klimat och allt annat levande kan man kanske börja föra en politik som stämmer överens med partinamnet.

Erik Stenborg

medlem av nätverket Population Matters Sweden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare