Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mc-förare behöver ett markområde där vi får köra

Jag har full förståelse att boende runt Underås tröttnat på körningen med mc. Dock är problemet för förarna att det inte finns någon annan bra bana i Södertälje kommun. Tuvängenområdet var tidigare ett stort mc-område med många aktiva förare. Nu har kommunen knaprat på området mer och mer och det tidigare fina endurospåret där har krympt från tolv kilometer till en kilometer stenig stig.

I mer än 20 år har klubben (AMF Södertälje) diskuterat nytt område med kommunen utan resultat. Som aktiv förare är det mycket frustrerande att det går utmärkt att bygga fina dyra idrottsanläggningar i kommunen, men mark för att upplåta endurokörning i terräng är helt omöjligt.

Klubben har föreslagit flera olika alternativ, men alla har förkastats av kommunen. Klubben har anor från 1920-talet och fostrat många ungdomar till aktiva förare med både SM- och VM-titlar genom åren.

Jag är övertygad att insatser från polisen i Underås endast skulle hjälpa tillfälligt. För en långsiktig lösning ligger bollen hos Södertälje kommun.

Vi som kör motocross och enduro vill fortsätta med det, vi spelar inte ishockey eller fotboll och behöver inga dyra arenor. Vi behöver ett område mark där vi i organiserade former kan träna och tävla utan att störa andra människor.

Tommy Flink

enduroförare i 40 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare