Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Märklig idé att bygga ny avfart

Hur kan Nykvarns samhällsbyggnadschef, Bengt Andersson, påstå att en ny avfart vid Nygård skulle lösa problemen vid motorvägsavfarten?

Det är rätt märkligt. Har aldrig hör något så dumt.

Kön som uppstår på nuvarande avfart beror på bilar som ska svänga vänster in mot Nykvarn. När rondellen byggdes vid Centrumvägen–Gammeltorpsvägen motiverade kommunen det med att det var en trafikfarlig korsning. Det fanns ingen statistik som styrkte detta påstående, men vad har vi fått? Jo, en trafikfarlig rondell till en kostnad på runt sex miljoner kronor.

Det skulle inte skada om kommunens tjänstemän och politiker kunde basera sina uttalanden, tyckanden och beslut på fakta.

Se till att Trafikverket förlänger avfartsrampen det är det enda som kan lösa problemet, den bästa och billigaste lösningen, inte en avfart vid Nygård. Att förlänga avfartsrampen borde redan i dag finnas i Trafikverkets planer – om Nykvarns kommun gjort sitt.

Men det är väl markägare och skogsägare i kommunen som lobbar för att få en avfart, har hänt förut i andra delar av Nykvarn.

Nykvarnsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare