Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Man borde ha högre tankar om sina medmänniskor, Granberg

Artikel 50 av 52
Hotellplanerna vid Maren
Visa alla artiklar

Jag blir förvånad när jag läser Joakim Granbergs (RP) inlägg om planerna för Maren (LT, 20 februari). Granberg talar om en lätt väg att ta politiska poäng. Att dela in människor i fack, där man tror sig veta hur de tänker och därmed dra alla över en kam, är trångsynt, vilket jag hoppas inte gäller flertalet av våra folkvalda politiker.

Granberg verkar räkna med att äldre människor inte vill ha några förändringar och att de tycker att allt var bättre förr. Vidare verkar du räkna med att yngre mest rycker på axlarna åt stadsutvecklingen.

Låt mig tvivla, man bör nog ha lite högre tankar om våra äldre och yngre.

Joakim Granberg benämner sig som realistisk politiker. Med realism måste några betala kalaset. Det måste finnas ekonomi i det som beslutas. Det nämner debattartikeln och det håller jag med om – men det betyder inte att man behöver lägga sig platt för marknadskrafterna utan att ställa krav på en sund stadsutveckling där människor trivs och vill bo.

När det gäller de liggande förslagen för högdelen av huset vid Maren, behöver man tänka om. Den harmonierar inte med sin fantastiska omgivning. Man behöver ta hjälp av den närliggande bebyggelsens arkitektur, för att skapa harmoni.

Nu har vi en unik möjlighet att skapa en vacker byggnad som smälter in fint i sin omgivning och med en topp med terrass öppen för allmänheten, där vi Södertäljebor och våra besökare kan förundras av Södertälje stadskärnas vackraste och populäraste plats.

Johan Lundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare