Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Liberalerna bekämpar fattigdom, inte de fattiga

Att försöka förbjuda människor att be om hjälp tycks nu vara på modet i allt fler kommuner i landet. I stället för att ta tag i de strukturella problem som omgärdar fattigdomen så väljer man den enkla utvägen där förbud av själva fattigdomen blir lösningen.

De företrädesvis romska tiggarna från Rumänien som befinner sig i Sverige på grund av strukturellt förtryck i sitt hemland tigger inte för att det är roligt att sitta på kall gatsten i oktoberregnet och frysa.

Man gör detta för att det inte finns någon annan utväg och ingen hjälp att få i hemlandet att lyfta sig ur den strukturella fattigdomen som den romska befolkningen är fast i på grund av en utbredd rasism.

Frågan om ett tiggeriförbud i Södertälje kommer allt närmare. Enskilda socialdemokrater har stöttat förslaget på debattplats i LT och Moderaterna stödde ett förslag från Sverigedemokraterna i socialnämnden att införa just ett sådant förbud.

Detta oroar mig djupt då det inte går att förbjuda fattigdom. Vi vill bekämpa fattigdom, inte de fattiga.

Victor Zetterman (L)

ledamot socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare