Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lätt att förstå Granbergs frustration

Jag vill stödja och stötta min partikollega i Realistpartiet, Joakim Granberg, efter hans omskrivna inlägg på Facebook. Inte i ordval, men väl i sak.

För att förstå Granbergs frustration vill jag göra en enkel jämförelse mellan det politiska spelet och en vanlig arbetare i ett vanligt företag i Södertälje.

I Södertälje stadshus finns nio partier och då nio gruppledare. Granberg sitter med i kommunstyrelsen, koncernstyrelsen, stadsbyggnadsnämnden och kommunfullmäktige. Granberg är den enda som inte får en arbetsplats och dessutom en lägre lön än övriga med samma uppdrag.

Tänk nu att du är en av nio anställda i ett företag och dessutom sitter i styrelsen och har en massa andra höga poster. Då vore det helt normalt att du vore en i gänget, eller hur?

Men om du inte har tillgång till företagets pågående projekt – samtidigt som företagets kunder kräver att du har full koll på samma sätt som dina övriga åtta kollegor har.

Att du inte har tillgång till företagets inloggning för framtida affärer. Att du inte har ett eget skrivbord på firman. Och dessutom bara halva lönen mot vad de andra med samma arbetsuppgifter har.

Har du läst hit så måste du tro att detta kan ju inte var sant. Men det är exakt detta som Joakim Granberg blir utsatt för i vårt stadshus och det demokratiska Södertälje.

Kommunledningen säger sig utåt arbeta för alla människors lika värde och jämställdhet, men i sitt eget hus beter man sig så här.

Hade ni accepterat detta? Skulle inte tro det. Då kanske ni också hade skrivit något skit på Facebook.

Lasse Jonsson

vice partiledare, Realistpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare