Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt Södertälje möta framtiden miljö- och turistvänligt

Låt Södertälje möta framtiden som en miljövänlig och turistvänlig stad:

• Bygg en ny motorvägsbro för E4/E20 bredvid järnvägsbron från Hall till Södertälje syd. Då får vi inte bara en bättre miljö utan också en hållbar lösning på bil- och båttrafiken.

• Bygg en tunnel under kanalen så trafiken från Klaffbron (Mälarbron) kan passera kanalen utan broöppningar som orsakar dålig miljö och irritation för bilar/båtar.

• Södertälje behöver locka turister. Gör Maren till en mötesplats även för båtfolket. Öppna upp och skapa mer bryggor. Sätt en belyst fontän i mitten! Gör om centrum till ett shoppingcenter genom att flytta alla bussar till Nygatan och göra Köpmangatan till shoppinggata!

• Varför inte ta bort gångbron och släppa in turistbåtar i Maren i stället för att renovera bron? En öppningsbar bro är ju ett alternativ, för de som inte orkar runda Maren, men den måste klara av segelbåtar! Tänk er synen i Centrum! Restauranger och affärer kommer att få nya kunder från båtfolket! Södertälje blir en vinnare!

•  Varför inte flytta rådhuset från torget till Torekällberget? Huset har tillräcklig ålder för att passa in i den miljön. Att bygga ett hotell där vore att förstöra "det gamla TELGE" Hjälp till att stoppa planerna på ett hotell i vårt museum!

•  Det pågående arbetet med kanalen måste få en lösning. Vi Södertäljebor som tycker att kanalen är en härlig plats att vandra längs saknar den. Sjöfartsverket behöver hjälp för att lösa de problem som kanalbygget orsakat.

Händer nu i Telge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare