Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt Köpmangatan bli affärsgata

Att låta bussarna gå Nygatan i stället för Köpmangatan är ju en perfekt lösning på hela centrum i Södertälje, Vi får då en möjlighet till bättre miljö samt plats för fler affärer och ytterligare en gågata.

Med ett utökat centrum går Södertälje från ”byhåla” till en stad med affärscentrum. Passa på att i samband med nybyggnaden av kvarteret Luna att se till det finns rulltrappor eller rullande trottoarer inomhus från centrum till Nygatan för alla! Nygatan har en bredd som gör den i stort sett färdig för bussarna om man tar bort bilarna. Och vem vill ha bilar i centrum?

I samband med ombyggnader bör hänsyn tas till parkeringar och flera gamla förslag kan dammas av till exempel i Orionkullen, under torget med flera.

Södertälje centrum förtjänar en ombyggnad från 1960-talsmodellen som i dag gör att affärsinnehavare flyttar. Södertälje 2025 årets centrum i Sverige? Att låta centrum bli grönt och människovänligt är ju ett bra mål.

Sören Söderqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare