Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lärare sätter en enorm press på oss elever

Jag är en elev på Eneskolan i Järna som upplever att vissa lärare på skolan stressar och pressar mig som elev, speciellt under prov- och inlämningssituation.

De sätter orimliga krav när det gäller tid (speciellt i åttan och nian). Vi kan exempelvis ha en jättestor inlämningsuppgift eller ett prov som kräver mycket tid och energi, men vi får minimal tid på oss att utföra det.

Jag har vid flera tillfällen känt att jag skriver ett prov där jag känner mig säker på allt och jag vet exakt vad jag ska skriva. Men jag lämnar in provet till hälften ogjort eftersom jag inte hinner göra klart det. Det här håller inte i längden då minsta lilla fel man gör drar ner hela ens betyg med det nuvarande skolsystemet.

Detta är en av anledningarna till att jag lider utav ångest. När vi elever berättar för våra lärare hur vi känner kring det här får vi höra saker som ”Sluta gnälla”, ”Du går i nian nu du borde klara det här”.

Ja precis vi går i nian, vi är 15 år, vad förväntar ni er? Och vadå ”Du borde klara det här”? Alla är väl ändå sin egna person, alla borde inte alls klara av att göra samma saker under samma tid, vad är det för logik?

Allt ska gå så snabbt. Det är bara prov på prov. Det handlar inte längre om att man ska lära sig – som elev är jag faktiskt väldigt besviken.

Elev

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare