Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lägg nya simhallen vid idrottsplatsen i stället för vid Östertälje station

Staden har beslutat att bygga en ny simhall, till stor del på Södertälje simklubbs önskan med inriktning på att bli en elitklubb. Och om staden anser sig ha råd med det så är det bra.

Men varför ska den ligga i Östertälje? Det enda skälet jag kan tänka mig är närheten till pendeltåget för de som kommer resande. Men simhallen måste väl i första hand vara till för Södertäljes invånare. Sydpoolen ligger inom gångavstånd från centrum och att flytta bort den är ett steg i fel riktning.

Vid idrottsplatsen finns den stora parkeringen vid Fågelkärret som är ett mycket bättre läge för Södertäljeborna och rätt bra för besökande pendlare då bussen tar högst tio minuter.

Sedan undrar jag också – är det befogat att riva Sydpoolen som väl renoverades för några år sedan och är mycket populär inte minst för barn och nyinflyttade? Där ligger ju också det stora och välutnyttjade gymmet. Om man nu vill flytta tävlingsbassängen så frigör man rätt mycket yta för bostäder ändå.

Flitig Sydpoolbesökare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare