Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lägg korten på bordet om hotellbygget vid Maren

 
Hotellplanerna vid Maren
Visa alla artiklar

Tack LT för att ni uppmärksammade vad som håller på att ske vid Maren. Det är inte lätt för oss vanliga kommuninvånare att hitta de kommunala besluten, medan de fortfarande går att påverka.

När försäljningen av kvarteret Tellus 5 och Kringlan till Stadsrum skedde sades det inget om någon utvidgning mot Maren. Tvärtom var det redan dessförinnan ett huvudmotiv till den nya tillfarten till Kringlan att man skulle öppna upp Marenkajen för allmänheten.

Nu ska man i stället fylla ut flera meter med de konsekvenser beträffande vattenspegeln som Tomas Karlssons foto visade. Det är helt oacceptabelt tycker jag, även om Erik Werner i ett inlägg försöker släta över frågan.

Läs Tomas Karlsson: När ska denna längtan att fylla igen Maren få ett slut?

Om man ska inkräkta på kajen måste det ju vara på Stadsrums initiativ, tvärtemot vad Werner skriver. Jag vet inte att Södertäljeborna krävt någon utökning av den rejält tilltagna Marenplan – den räcker till många uteserveringar, så frågan som ställdes av Sveriges television om detta var helt irrelevant.

Stoppa alltså alla planer på att inkräkta en enda meter på Marens vattenspegel

Däremot kräver kajen tyvärr mycket grundförstärkningar. Hotellet bör också sänkas till högst tio våningar – annars inkräktar det alldeles för mycket på miljön vid Maren. Jag tror inte att ett hotell i detta läge behöver vara så stort som sagts och jag tror också att de välkända grundläggningsproblemen gör att det måste sänkas av den anledningen.

Stoppa alltså alla planer på att inkräkta en enda meter på Marens vattenspegel och redovisa för Södertäljeborna hur de olika hotellförslag som utlovats ser ut!

Flitig besökare i Marenområdet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare