Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kompassen till Löfven – en av Tomtemors julkängor

Det har varit ett svårt år med coronapandemin. I USA har de två farsoter: coronan och Donald Trump. Presidenten får en känga för varje människa han varit elak mot.

I Sverige har det varit särskilt illa på äldreboende. Många äldre har avlidit. Det är en het potatis. Alla skyller ifrån sig och ingen vill ha Svarte Petter. Många kängor blir det.

Statsminister Stefan Löfven (S) har haft en svår sits med centerpartister och liberaler som ställt ultimatum. 73 punkter att leva upp till. Han får en kompass av LO så han kan skilja på höger och vänster.

Förre vänsterledaren Jonas Sjöstedt visade sig som Robin Hood och hotade med avsättning om inte Löfven stod upp för LO i Lasförhandlingarna. Det gick så där men hans parti har ökat i opinionen. Med en hoper besvikna sossar kan man tro. Han var omtyckt bland sina partimotståndare. Därför får han sandaler när han flyttar till ett varmare land.

Centerpartiets Annie Lööf kallar försämringarna i Las för modernisering. Nej. Snarare amerikanisering. Hon får gå en facklig kurs och lära sig mer.

Nyamko Sabuni leder Liberalerna som är ett krympande parti trots alla liberala tidningar som ger en massiv uppbackning. Partiet är delat i en social- och en nyliberal del. Nu bildas en ny falang som vill gå in i moderatfållan. Tomtemors tips: Varför inte gå tillbaka till ursprunget, Folkpartiet.

I moderaten Ulf Kristerssons värld finns bara en fiende. Stefan Löfven. Allt  han gör är fel. 99 gånger av 100 utser han Löfven till syndabock. Kristersson får ett bibelord, Älska din nästa som dig själv.

Hon skulle kunna sälja vilket budskap som helst utan att blinka, ja kränga bensinslukande bilar till miljövänner.

Ebba Busch (KD) är den fräckaste och mest förslagna av alla partiledare. Hon är en magiker som trollbinder sin publik tills man har genomskådat henne. Hon skulle kunna sälja vilket budskap som helst utan att blinka, ja kränga bensinslukande bilar till miljövänner. Det rimmar illa med kristenheten. Kanske bäst att ta bort K ur partinamnet eller döpa om det till Buschpartiet.

Miljöpartiet är ingen schlager i Sverige trots guldklimpen Greta. Tomtemors tips till språkrören Isabella Lövin och Per Bolund. Be Ebba Busch om några lektioner hur man gör sig intressant.

SD och Jimmie Åkesson har kommit in i värmen. Man kan förledas  tro att de är som andra demokrater men som det heter i en gammal schlager: " Säg mig vem du umgås med och jag ska säga dig vem du är."  De skulle gärna vilja umgås med Trump och Viktor Orbán i Ungern. Så en stor känga blir det till dem.

Tomtemor Sonja

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare