Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Klart killar ska få vara Lucia

Just nu håller nästan alla skolor på att förbereda lite grann inför Lucia, liksom välja låtar och lite sånt. Många skolor tycker att ”bara tjejer får vara Lucia” och att pojkarna bara vill vara Lucia på skoj när de säger att dom vill vara Lucia.

På min skola, Vallaskolan, har ingen pojke fått vara Lucia. Det kallar jag diskriminering.

För att pepparkakorna ska alltid vara killar, Lucia ska alltid vara tjejer, tärna ska alltid vara tjejer, tomte ska killarna vara – och mycket mer sådant.

Varför kan inte en kille få vara Lucia?! Om läraren eller någon annan säger att killarna vill bara vara Lucia på skoj, så kommer det förbli diskriminering i världen.

Ge dem en chans. Det är samma sak i klädbutiker, jag kan gå till en klädbutik och det är strikt uppdelat på tjejer och killar. Kan man inte bara visa storlekar och sen så kan man hitta kläder därifrån?

Varför finns det nåt som heter killkläder och tjejkläder? Underkläder kan jag förstå måste skyltas. Men inte vanliga kläder!

Alice 11 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare