Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kan marken vid Maren klara ett hotell?

Som du kanske minns har det inte gått att arrangera folkfester på Marenplan de senaste åren då marksättningarna visade sig vara ytterst allvarliga – det vill säga hela Marenplan kunde de facto sjunka. En amatörteater i anknytning till Marenplan tvingades tidigare flytta ut från sina lokaler på grund av sättningar.

Hela området är instabilt. Och nu har självaste konstruktions- och byggföretaget Züblin kastat in handduken gällande de omfattande byggnationerna i kanalen. Företaget säger nu med facit i handen att ”de exakta markförhållandena har varit mycket svåra att förutse och ställt till med större problem än förväntat” samt ” vi har byggt stora tekniskt utmanande projekt i Sverige tidigare. Men här stötte vi på geotekniska utmaningar som ingen hade förutsett.”

Där McDonalds ligger i dag ska, enligt planerna, ett närmare 20 våningar högt hotell byggas. Mitt på den gamla sjöbottnen ska detta hotell se dagens ljus. Men stopp nu, om inte ens det stora byggföretaget klarar av kanalutbyggnaden i samma område varför ska ett annat företag klara av hotellbygget? Utifrån de svåra markförhållanden som råder.

Kan verkligen någon få stabilitet på detta kommande bygge? Eller blir det som lutande hotellet i Södertälje framöver?

Anders Hammarlind

fri skribent

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare