Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kaféskylten är diskriminerande

Jag förstår att det är allvarligt med coronaviruset. Förstår även att man måste hålla två meters avstånd när man går till offentlig lokal. Och att man ska stanna hemma, om man är sjuk.

Men varför måste man peka ut ett viss åldersgrupp? Är vi 70-plus så dåliga människor att man kan neka inträde till kafeterian? Alla ”70-plussare” är inte sjuka. Räcker inte två meters avstånd, som i övriga restauranger?

Det är parentesen kring ”70+”, som gör skylten diskriminerande. Annars hade jag förstått vitsen med den. Att skylten kommer från en organisation, som är emot trakasseri och diskriminering, är svårt för mig att förstå.

Den här skrivelsen är inte kritik mot kafeterian. Det är bland de roligaste ställen jag har besökt. Goda bakelser. Trevlig personal.

Nej. Det är den som har bestämt formuleringen på skylten som har någonting att tänka på. Låt alla friska människor i alla åldrar njuta av kaféets goda atmosfär och goda produkter.

Pentti

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare