Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jämlikhet, eller?

Att vara kille i dagens samhälle är nog inte alls lika lätt som folk verkar tro. Det pratas mycket om kvinnliga rättigheter och ja, det är viktigt att föra fram kvinnan i samhället.

Men enligt mig så har det gått en gnutta långt då männen på ett eller annat sett smutskastas på grund av en andel män beter sig illa. Det här är riktigt fel. Exempelvis står feminism för att det ska vara jämställt mellan könen, men genom att dra alla män över en kam kommer ingenting att lösas.

Det är klart, kvinnor har under majoriteten av människans tid behandlats sämre/annorlunda än männen, vilket absolut behöver förändras. Men dagens rörelse, att döma alla män, leder fel.

Kolla till exempel på de kvinnor i Sverige som är dömda för mord, bara för att några kvinnor är brutala mördare kan man inte se alla kvinnor som en homogen grupp. Det är hemskt hur människans hjärna funkar, alla människor är egna individer.

Du hör ju själv, om man nu ska låta en liten andel av en grupp låta tala för resten i flera sammanhang hade världen, samhället och framför allt Sverige varit som en krigszon.

Det är därför jag ej tror att det är överdrivet lätt för killar i samhället. Många blir dömda på grund utav andra mäns gärningar. Sedan finns det ju annat såsom machokultur/att man ska vara som en "tjej" – förväntningar och normer som många hävdar att det finns mer utav på tjejer, alltså att tjejer har mer press på sig.

Det är enligt mig skitsnack, om du som kallar dig feminist nu vill ha jämlikhet i samhället se då killarna som en av er och inte som en fiende.

Allas lika värde är grundbulten för vårt demokratiska samhälle.

Upp till kamp.

Rosendahl

15 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare