Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag är avsiktligt missförstådd av SD

Låt mig först säga att det gläder mig att Sverigedemokraterna i Södertälje velat bemöta min debattartikel.

Beata Milewczyk och Tommy Hansson påstår i sitt svar att min analys i mycket överensstämmer med Sverigedemokraternas. 

Nej, knappast. Visserligen var udden i artikeln inte riktad mot SD, utan mot ”anhängare av tolerans och pluralism” som inte vill inse att det finns problem med mångkultur.

Segregationen måste minska, invandringen anpassas efter vad Sverige tål

Skillnaden mellan min uppfattning och den jag problematiserat är att jag välkomnar en diskussion om det kulturellt blandade samhällets framtidsutsikter. Till skillnad från SD tror jag att dess utsikter är goda, om problemen löses på ett konstruktivt sätt. Segregationen måste minska, invandringen anpassas efter vad Sverige tål, kulturkonflikter mildras etcetera. Allt beror på förutsättningarna – och ytterst på inställningen.

Sverigedemokraternas recept för att ”lösa” problemen (utvisning, repatriering, separation av folkgrupper och kulturer) är i bästa fall en Döbelnsmedicin.

I lågkonjunkturer, som den vi närmar oss, kommer många att söka efter syndabockar. Kommer SD då, i ett hårdnande samhällsklimat, att avstå från att gå hatiska opinioner till mötes? Tyvärr talar det mesta för motsatsen.

Christian Hårleman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare