Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Iskallt bemötande, Telge bostäder

30 november fanns en replik från Telge bostäder på insändare från hyresgästen Greta som frös i lägenheten. Bolagets distriktschef Ingela Liwell visade ingen förståelse alls och ingen empati.

Jag och mina grannar fryser också, men det gäller inte alla hus. På den tiden det var ordning på vintrarna och Telge bostäder behövde vi bara frysa några veckor på hösten innan det blev kallt.

För min del märker jag tydlig skillnad på golv och väggkyla efter renoveringen 2009. Den vintern frös potatis och äpple i skafferiet så det måste tagits bort någon isolering. TB isolerade i skafferiet men inte i lägenheten. Det är väl därför garageportarna under min lägenhet gnisslar med ett förfärligt skärande ljud som hörs högt genom golvet även i rum och badrum längst bort från garagen.

Jag har ställt ut dynor för väggar, har en kudde under fötterna och sveper in mig i täcke och filtar.

Folkhälsan har rekommenderat innetemperatur mellan 20 och 23 grader. Telge bostäder har tolkat det till 20 grader och vägrar åtgärda annat. Om det är 20 grader i bordshöjd kan det vara 17–18 på golvet och vid väggarna. I mitt badrum är det 17–18 grader.

Jag använder mycket värmeljus som jag flyttar runt där jag ska sitta vilket är en risk då jag också är glömsk som många andra gamla. Ugnen är också en dyr värmekälla. Jag har ställt ut dynor för väggar, har en kudde under fötterna och sveper in mig i täcke och filtar.

Som alla vet har äldre människor ofta krämpor och ont vilket förvärras av kyla och vi springer inte så lätt som i ungdomen. Själv har jag ont i ryggen och i en fot av kylan, näsan rinner och jag blir täppt till natten.

Sonja Persson

83 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare