Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inget höghus vid Maren

 
Hotellplanerna vid Maren
Visa alla artiklar

Södertälje har länge haft ett mysigt småstadscentrum, men på senare tid har nya planer lanserats och – dessvärre – delvis verkställts. Orionkullen hade varit värd en bättre hantering utan nybygge framför.

Nästa projekt tycks bli ett höghushotell i Marenområdet. På bild i LT ser det fruktansvärt malplacerat ut och förstör helt områdets karaktär. Behöver Södertälje ett landmärke i form av ett stort hotell? Finns det verkligen majoritet för detta i vår fullmäktigeförsamling?

Grundförhållandena vid Maren kräver speciella och kostnadskrävande pålnings- och grundarbeten. Det gäller bara ”tung bebyggelse” med många våningar att fördela kostnaderna på. Platsen är lämplig för lätta konstruktioner. Missa inte det unika tillfälle som finns nu att bevara den öppna vyn mot Maren och slopa tankarna på ett storhotell.

Inre Marenområdet kan lämpa sig för en arkitekttävling, som får till uppgift att gestalta hur man skulle kunna utnyttja området med till exempel terrasser ner mot Maren.

Gunnel Liljegren

Barbro Brundin

Rolf Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare